Tuesday, 28 April 2015

Rumah kat Alam Budiman, Shah Alam

Minggu lepas sempat menjenguk ke rumah yang kini dalam proses pembinaan. Insyaalah pemaju kata hujung tahun ni dah siap. Alhamdulillah akhirnya akan dapat rumah sendiri tapi tak pasti la dapat dok situ ke tidak sebab opis kat putrajaya. Takkan nak ulang alik kan...jauh gak tu. Kuarters skrg ni pun mcm best je ...dah macam malas nk pindah plak dah. Ok, bab rumah kat Alam Budiman tu. Ala rumah kecik je apartment je pun...Kebetulan husband orang selangor. Apply rumah selangorku tup2 dapat...Alhamdulillah. Harga rumah RM178K....Guna nama husband guna loan gov la senang sikit kan. Aku punya nanti la cari umah teres baru guna gov loan aku lak.





Oleh kerana husband adalah antara 10 orang pertama yang layak so, dapatla naik pentas salam dengan YB Azmin Ali.....Ye la nak tunggu rumah PPA1M dari siri 1 sampai siri 5 xdapat2 kan nasib baik dapat umah selangor. Husband dapat pilih unit rumah. So kitorg decide nak tingkat 1 sebab kalu bawah sangat nanti bising lak kan...orang lepak2 tepi rumah la kan. Amik jela tingkat 1 at least ada balkoni leh lepak minum kopi. Rumah ni ada 3 bili + 2 bilik air. Ada 5 tingkat... dari G-level 4. Tapi xde lif sebab rendah sangat kan, semuanya ada dalam 12 blok. Kitorg amik yang dekat dengan playground dan surau. Ni antara gambar rumah contoh :

Ruang tamu



Bilik utama

Bilik 2

Bilik 3

ruang dapur

Ruang makan

Boleh la kan daripada xde langsung. Susah2 sangat deco macam rumah contoh ni pun dah ok dah. Husband kata kalu opis masih kat putrajaya terpaksa la sewakan rumah tu. Sayang nak sewakan tapi daripada biar xde sapa duduk kan rugi. Insyaallah mana tau 1 hari nanti dapat bertukat ke Shah Alam boleh dok kat umah sendiri..... :)

22 comments:

  1. ASSALAMUALAIKUM.. LEPAS BACA BLOG NI SAYA TERUS TRY APPLY UNTUK RUMAH NI.. ALHAMDULILLAH ESOK SAYA PERGI SIGN LETTER OFFER DARI BANK.. HEHE

    ReplyDelete
    Replies
    1. Puan pilih block mana? mesti block depan2 ni.. sebab booking awal kan? saya dapat block 9.. jauh kebelakang.. hehe

      Delete
    2. saya dapat block 1, tingkat 2

      Delete
    3. My name is Ahmad Asnul Brunei, I contacted Mr Osman Loan Firm for a business loan amount of $250,000, Then i was told about the step of approving my requested loan amount, after taking the risk again because i was so much desperate of setting up a business to my greatest surprise, the loan amount was credited to my bank account within 24 banking hours without any stress of getting my loan. I was surprise because i was first fall a victim of scam! If you are interested of securing any loan amount & you are located in any country, I'll advise you can contact Mr Osman Loan Firm via email osmanloanserves@gmail.com

      LOAN APPLICATION INFORMATION FORM
      First name:
      Middle name:
      2) Gender:.........
      3) Loan Amount Needed:.........
      4) Loan Duration:.........
      5) Country:.........
      6) Home Address:.........
      7) Mobile Number:.........
      8) Email address..........
      9) Monthly Income:.....................
      10) Occupation:...........................
      11)Which site did you here about us.....................
      Thanks and Best Regards.
      Derek Email osmanloanserves@gmail.com

      Delete
  2. as salam, nak tanya sikit, bole ke apply loan 100% dengan bank unutk rumah ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy baru g thk semalam..yo masih blom siap sepenuhnya..kalau tanye mamat pakistan kat situ..lg 5 bulan baru full siap😔

      Delete
  3. Assalam nak tanya, rumah alam budiman ni ada lagi x sebab saya baru nk kemaskini info kat LPHS..cuma tak pasti alam budiman ni under mukim apa..

    ReplyDelete
  4. Assalam nak tanya, rumah alam budiman ni ada lagi x sebab saya baru nk kemaskini info kat LPHS..cuma tak pasti alam budiman ni under mukim apa..

    ReplyDelete
  5. puan whatsapp saya 0133546229 jika nak sewa rumah..saya urgent cari rumah sewa skrg..tq

    ReplyDelete
  6. Assalam,kalau2 ade owner nk jual inform saya ye...wife dpt rumah ni tp xlepas loan...dia nak sgt rumah ni...inshaAllah kalau lepas ni apply loan akan lepas...

    ReplyDelete
  7. Assalam,kalau2 ade owner nk jual inform saya ye...wife dpt rumah ni tp xlepas loan...dia nak sgt rumah ni...inshaAllah kalau lepas ni apply loan akan lepas...

    ReplyDelete
  8. Salam semua. Saya pun dapat sebiji rumah kat situ. Cadang nak sewakan. Rmh sekarang dgn tempat kerja dekat. So kalau pindah Alam budiman, nak ke tempat kerja jauh. Apa2 boleh whatsapp sy. 0126958413 -hamdan

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum.
    Tuan2/Puan2 yg berhasrat nk jual/sewa unit yg dibeli tolong baca semula syarat2 permohonan.Rumah tidak boleh dipinfah milik/disewa untuk 5tahun pertama.

    Rumah selangorku ni khas utk golongan yg benar2 memerlukan rumah sbg salah 1 drpd keperluan asas.bukan untuk cari keuntungan

    ReplyDelete
  10. kalau nak sewa tolong hubungi saya 0162254492. sangat memerlukan, bakal berkahwin december 2016

    ReplyDelete
  11. kalau nak sewa tolong hubungi saya 0162254492. sangat memerlukan, bakal berkahwin december 2016

    ReplyDelete
  12. Siapa yang bercadang untuk jual or sewa rumah selangorku saya akan repot ke lphs dan pastikan lphs tarik balik rumah nu dan beri kepada yg betul memerlukan.

    ReplyDelete
  13. My name is Ahmad Asnul Brunei, I contacted Mr Osman Loan Firm for a business loan amount of $250,000, Then i was told about the step of approving my requested loan amount, after taking the risk again because i was so much desperate of setting up a business to my greatest surprise, the loan amount was credited to my bank account within 24 banking hours without any stress of getting my loan. I was surprise because i was first fall a victim of scam! If you are interested of securing any loan amount & you are located in any country, I'll advise you can contact Mr Osman Loan Firm via email osmanloanserves@gmail.com

    LOAN APPLICATION INFORMATION FORM
    First name:
    Middle name:
    2) Gender:.........
    3) Loan Amount Needed:.........
    4) Loan Duration:.........
    5) Country:.........
    6) Home Address:.........
    7) Mobile Number:.........
    8) Email address..........
    9) Monthly Income:.....................
    10) Occupation:...........................
    11)Which site did you here about us.....................
    Thanks and Best Regards.
    Derek Email osmanloanserves@gmail.com

    ReplyDelete
  14. Do you need Personal Loan?
    Business Cash Loan?
    Unsecured Loan
    Fast and Simple Loan?
    Quick Application Process?
    Approvals within 24-72 Hours?
    No Hidden Fees Loan?
    Funding in less than 1 Week?
    Get unsecured working capital?
    Email us:(flourishloancredite@gmail.com)
    Application Form:
    =================
    Full Name:................
    Loan Amount Needed:.
    Purpose of loan:.......
    Loan Duration:..
    Gender:.............
    Marital status:....
    Location:..........
    Home Address:..
    City:............
    Country:......
    Phone:..........
    Mobile / Cell:....
    Occupation:......
    Monthly Income:....
    Email us(flourishloancredite@gmail.com)

    ReplyDelete